Anne-Marie van Doorn
8
page,page-id-8,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Anne-Marie van Doorn

Voor de start van De Clercq & Van Doorn werkte Anne-Marie ruim twintig jaar bij verschillende onderwijsbegeleidingsdiensten. Anne-Marie is een doortastende, gedreven expert. Ze is conceptueel en praktisch, concreet en duidelijk. Als geen ander is ze in staat om theoretische inzichten te vertalen naar de praktijk. Als verbindende factor enthousiasmeert en inspireert ze mensen en voedt hen met praktische kennis die ertoe doet.
Gedurende haar loopbaan heeft Anne-Marie zich toegelegd op:

Effectieve instructie (evidence based)
Differentiëren (effectief en efficiënt omgaan met verschillen in de klas)
Doordacht lesgeven (gebaseerd op Marzano, Fullan en Hattie)
Taal- en leesmethoden (invoeren c.q. optimaliseren gebruik)
Klassenmanagement
Opbrengstgericht werken (verbeteren resultaten)
Begrijpend lezen (integrale aanpak)
Referentieniveaus
Beginnende geletterdheid
Fonemisch bewustzijn en verhaalbegrip (begrijpend luisteren)
Technisch lezen

In het veld is Anne-Marie een gerespecteerd taal/leesexpert. Ze was als extern adviseur onder andere verbonden aan de landelijke programma’s “School aan zet” en “Alle scholen in beweging”. Ze speelt graag een rol in de ontwikkeling van haar vak. Zo heeft ze verschillende publicaties op haar naam staan. Ze was medeauteur van Nieuwsbegrip en ontwikkelde onder andere De Klankkast, waarmee leraren in het basisonderwijs speels en doelgericht kunnen werken aan het fonemisch bewustzijn van jonge kinderen.

 

Anne-Marie is orthopedagoog en GZ-psycholoog. Zij is Beeldcoach en gecertificeerd trainer Coöperatief Leren en Meervoudige Intelligentie. Daarnaast is zij als hoofdbehandelaar dyslexie verbonden aan E-vizier.