Inge de Clercq
2056
page,page-id-2056,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Inge de Clercq

Voor de start van De Clercq & Van Doorn werkte Inge de Clercq bij diverse educatieve adviesbureaus, onder andere als senior onderwijsadviseur, trainer en coördinator.

 

Inge heeft een brede ervaring met het begeleiden van teams die effectiever willen lesgeven om de prestaties, de ontwikkeling en de betrokkenheid van hun leerlingen duurzaam te verbeteren. De evidence-based aanpak van Marzano, Hattie en Kagan zijn voor haar een belangrijke inspiratie. ‘Doen wat werkt’ is haar credo. Om een krachtige en goed functionerende doorgaande lijn te realiseren, betrekt ze daarbij altijd het hele team. Ze is een ‘critical friend’ van de directeur. Teams werken graag met haar. Ze inspireert en enthousiasmeert. Ze is concreet, duidelijk en staat dicht bij de dagelijkse onderwijspraktijk.

 

Verschillende publicaties in landelijke vakbladen staan op haar naam, onder andere over doordacht lesgeven, meervoudige intelligentie en coöperatief leren.

 

Inge is gecertificeerd:

Trainer Meervoudige Intelligentie en trainer Coöperatief Leren
Inge is jaren actief deelnemer geweest aan het landelijk netwerk MI/Cls

GZ-psycholoog

Orthopedagoog NVO OG

NVO-supervisor

Beeldcoach (SVIB)

Daarnaast volgde Inge diverse opleidingen/trainingen, zoals:

Trainer Teach Like a Champion

Oplossingsgericht coachen

Train de trainer (coachen van collega-onderwijsadviseurs in het geven van trainingen)

NCOI projectmanagement