Startende docenten - De Clercq en van Doorn
3481
page,page-id-3481,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.4.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Startende docenten

Veel startende docenten hebben hun 1e- of 2e-graads bevoegdheid al op zak of hebben bijvoorbeeld een Pabo-achtergrond. Sommigen maken de overstap vanuit een heel andere sector. Goede begeleiding is eigenlijk voor alle startende docenten een must. Het helpt om snel hun draai te vinden voor de klas en om effectief les te geven.

Werkwijze

De Clercq & Van Doorn begeleidt groepen startende docenten. De begeleiding is altijd maatwerk, afgestemd op de wensen van de school en de achtergrond van de deelnemers. De begeleiding kan bestaan uit een mix van:

Inspirerende scholingsbijeenkomsten
Wij voorzien docenten van concrete, evidence based kennis die direct toepasbaar is in de les.
Klassenbezoeken en beeldcoaching
Videobeelden zijn zeer inzichtgevend. Ze werpen een haarscherp licht op de interactie tussen docent en leerlingen, de interactie tussen leerlingen onderling, het klassenmanagement en de didactische vaardigheden van de docent. Wij merken keer op keer dat docenten deze begeleidingsmethodiek verrassend en verrijkend vinden.
Intervisie
Intervisie is leerzaam en versterkt de competenties van docenten. Tijdens intervisiebijeenkomsten leren de startende docenten van elkaar. Zij doen inspiratie op, reflecteren op ervaringen en discussiëren over alle zaken die hen bezighouden. Tijdens de bijeenkomsten maken wij vaak gebruik van video-opnamen van good practices uit de eigen school.
Individuele coaching
Coaching is een krachtig middel om mensen verder te helpen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Onze coaching helpt startende docenten om het beste uit zichzelf te halen en om doelgericht te werken aan hun competentieontwikkeling.

Resultaat

na afloop

zijn de didactische basisvaardigheden van de docenten versterkt
voelen docenten zich competenter
hebben zij de waarde van collegiale intervisie en de professionele dialoog ervaren.

Wilt u meer weten over het model Startende docenten? We vertellen er graag meer over. Telefonisch of tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.